€34,95


[316]

Rinconada Leeuwenwelp

Rinconada

Leeuwenwelp uit de “Families” collectie. Beelden uit de ‘Families’ bestaan meestal uit 1 of 2 volwassen dieren met 1 of meerdere jongen. Ze zijn los van elkaar verkrijgbaar maar ook als complete set. Ze zijn precies op elkaar afgestemd wat het leuker maakt ze bij elkaar neer te zetten.

De complete set bestaat uit 1 leeuwenwelp met vaderleeuw.

Alle beelden zijn met de hand gekerfd en beschilderd. Het materiaal is keramiek en is diverse malen in de over gebakken om alle kleuren goed te laten hechten. Afgewerkt met 18-K goud en zilver. Geen 2 beelden zijn ooit hetzelfde. Wij importeren deze unieke beelden uit Uruguay.

Komt in geschenkverpakking zorgvuldig verpakt tegen transportschade.

Hoogte circa 6.5 cm breedte circa 17 cm
Gewicht circa 160 gram

Item is op voorraad: Levertijd 1 a 3 werkdagen.

Meer weten over hoe een Rinconada beeld tot stand komt? Kijkje in het productieproces

Exclusief bij Webwinkel het Varaantje!

Artesania Rinconada werd in 1975 opgericht door Mr. De Rosa Thompson samen met de tweelingbroers Jesus & Javier Carbajales in Montevideo. Artesania betekend letterlijk 'Art of the corner'. Een verwijzing naar de begintijd toen de broers werkten vanuit een hoekje in hun eigen huiskamer.

De Rosa Rinconada is wereldwijd bekend door zijn unieke persoonlijkheid, designs en originaliteit. Geen 2 beelden zijn ooit hetzelfde

De beelden zijn gemaakt van keramiek. Na het gieten en uitharden van de basisvorm wordt het reliëf er met de hand ingesneden. Hierna gaat het beeld nogmaals in de oven. Vervolgens worden de kleuren met de hand aangebracht en gaat het weer in de oven om de kleur te laten uitharden. Dit gebeurd voor iedere kleur. Het eindresultaat is soms wel 7 keer verhit in de oven! Als laatste stap worden de edelmetalen aangebracht. Dit maakt de beelden prachtig en schitterend van kleur zonder ooit te vervagen. Een zeldzaam mooi eindresultaat met ouderwets vakmanschap.

Een aantal keer per jaar worden er nieuwe beelden uitgebracht en gaan er oude beelden definitief de collectie uit. De collectie varieert van de kleine schattige 'Rincababies' beeldjes tot de grote Limited Edition 'Wildlife' sculpturen en alles daartussenin. Bijvoorbeeld de uitgebreide 'Families' collectie, welke een dieren familie uitbeelden. (Deze worden meestal in een serie van 2 tot 4 stuks uitgebracht) Diverse beelden komen in verschillende variaties en maten terug wat het tot een uniek verzamelobject maakt.

Alle beelden komen in geschenk verpakking. De Limited Edition sculpturen komen genummerd met echtheid certificaat.

Beoordelingen
Categorie
0 items
Contact: Eveline Groot Roessink | Adres: Bolkruidstraat 13, 1313KE Almere |

Tel: 06-19046147 | e-mail: eveline@hetvaraantje.nl

KVK: 32157256 | BTW nummer: NL131935811B01 | IBAN Nummer: NL77INGB0658722433

Email:
Wachtwoord:

Find us on Twitter!